UA-76066822-1

Fruitteeltbedrijf de Reijger is een authentiek familiebedrijf. In 1980  is vader Janus de Reijger gestart met 1 hectare appels, gevestigd in Oudelande, midden in de prachtige zak van Zuid Beveland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met in totaal 20 hectare appels & peren en 1500 m2 aardbeien.

Na al … jaar te hebben meegewerkt in het bedrijf, heeft zoon André de Reijger in 2010 het stokje overgenomen van zijn vader. Samen met zijn vrouw Carmela en dochters Jasmijn & Lizzy runt hij het bedrijf. Het telen van appels, peren en aardbeien is de hoofdzaak. Daarnaast worden er nog wat verschillende soorten zacht fruit geteelt zoals, kersen en pruimen.

Inmiddels is er …..m2 aan koelruimte bijgebouwd waar André een gedeelte van zijn fruit zelf kan opslaan. Het fruit wordt via diverse kanalen in de markt gezet: huisverkoop, veiling, inkoop van groot fruithandelaren maar bijvoorbeeld ook via Appelaere in de appelsap.

André is constant bezig met wegen te bewandelen om zijn bedrijf vernieuwend te houden. Daardoor is hij ooit begonnen, als één van de eerste in Zeeland, met de teelt van aardbeien wat een succes bleek. Van mei tot september zijn de aardbeien verkrijgbaar bij fruitteeltbedrijf de Reijger en dit is inmiddels een fenomeen in en rondom Oudelande.

Een nieuwe uitdaging is een nieuw ras binnen de appels: LOLA. LOLA zou de markt moeten gaan veroveren door haar rode kleur en zoete smaak, de juiste manier van telen is hierbij essentieel. OP dit moment is André hiermee aan het experimenteren hoe dit ras zich optimaal kan ontwikkelen.

Meer weten of wilt u even langskomen? Neem contact op.

Contact gegevens

Fruitteeltbedrijf de Reijger

Heerlijk vers fruit!